Verksamhet

Aktuellt

Schwedisches doppeldate mit Erika Åberg und Lotta H Löthgren
Rügen, 6-8 oktober 2023

Stickat från kust till kust ges ut i Tyskland och i samband med det håller jag och Lotta på Elk market yarn bokprat och workshops utifrån våra respektive nyuvgivna böcker. 

Mer information och anmälan - auf Deutsch >>

Kurser & föreläsningar


FÄRG FORM OCH FORMGIVNING
Sätergläntan, Insjön, Dalarna
18-22 juni 2023 FULLBOKAD

Mer information och anmälan >>


-------------------------------------------


MIDNIGHT SUN KnitLan
Jokkmokk 29 juni-2 juli


Mer information och anmälan >>


-------------------------------------------


STICKA KONSTEPIDEMIN
Göteborg 1 - 3 september
FULLBOKAD - men välkommen att skriva upp dig på reservlistan!

Kom på fullspäckad inspirationshelg på Konstepidemin i Göteborg med Anna Bauer och Erika Åberg


Helgen går i färgens och mönsterstickningens tecken. Vi inleder fredagskvällen med presentationer och ett samtal mellan oss kursledare om inspiration.

Varför vi håller på, vad vi brinner för – hur vi tänker och gör. Under lördagen och söndagen går ni ett pass för Anna Bauer och ett för Erika Åberg. Vi letar mönster och färger i närmiljön och fantasin, ritar och stickar. Föreställande och ickeföreställande. Vi gör färgkartor och skissar för kommande projekt, stickar livets provlappar.

Under Erikas pass kan du välja att antingen bara samla inspiration, rita eller planera ett särskilt projekt eller så ritar du mönster till och påbörjar en halskrage. Under passet hos Anna blir det fokus på att mönstra och provsticka ett ok till en tröja! Båda dagarna kombinerar du några av dina egna mönster och färger från Konstepidemin och vår helg. Vi avslutar på söndagen med att visa varandra. Ett eller annat ateljébesök hoppas vi också på att få till.

Anmälan till Erika Åberg ( erika@wynjaproduktion.se )

Pris: 2 450 kr inkl fika


Sista anmälningsdag 1 augusti. Du får en bekräftelse på din anmälan och i god tid före kursen kommer det mer information om vad du skall ta med dig, om helgens program och anmälningsvillkor. Faktura skickas separat. 

För att undvika tomma kursplatser bör kursavgiften vara oss tillhanda den 8 augusti, annars går platsen vidare till kölistan. Anmälan är bindande, eventuell avbokning sker senast 2 veckor innan kursstart. Efter det återbetalas endast halva kursavgiften vid uppvisande av sjukintyg.

Varmt välkommen hälsar Anna och Erika!


-------------------------------------------


Resor med Red Fox Travel


2023 års resor är fullbokade!

Under 2024 arrangerar Red Fox Travel flera resor med ull och vandringstema eller annat tema som jag leder, ensam eller tillsammans med någon. Resorna är än så länge framförallt  öppna för intresseanmälan men undan för undan läggs programmet upp. Skulle någon vara fulltecknad, så hör ändå av dig till Elisabeth och ställ dig på reservplats om du är intresserad!


GOTLAND: sticksöm, ull och natur 19-24 mars 2024

Under några härliga dagar i mars får du möta ett kargt och vackert Gotland som ändå sjuder av liv! Vi gör utflykter och möter den storslagna naturen, besöker spinnerier, lamm, alpackor och mohairgetter. Vi får möta öns säregna historia genom arkeologi och bildstenar och inte minst den Gotländska Sticksömmen - genom visningar på Roma Kungsgård och Gotlands Museum och en specialvisning av Hermanna Stengårds samlingar. Dessutom workshop och samtal med Erika Åberg som är med oss under hela resan


Mer information och intresseanmälan >>GOTLAND: Ull och vandring  8-14 april 2024
Följ med Erika Åberg på vandring och upptäcktsfärder bland ullproducenter på vackra Gotland. Vandringarna varvas med besök på spinnerier, ulltvätteri och andra ullrelaterade besöksmål. Vi bor på Strand Hotel i Visby och gör utflykter därifrån både söder- och norrut på ön med vandringar bland raukar, på stenstränder och kanske bland årets första blåsippor. 

Mer information och intresseanmälan >>STENINGE: Stickretreat med kustvandringar 
18-21 april 2024
Under några fina vårdagar nördar vi ner oss i det bästa som finns - stickning -och mellan varven vandrar vi längs den vackra Hallandskusten. Vi bor på Kuststationen i Steninge där vi äter gott och stickar under Erika Åbergs ledning.

Mer information och intresseanmälan >>FRÅN ÖST TILL VÄST: Binge, ull och utflykter
Halland med omnejd

 23-28 april 2024
Med bas på Ocean Hotel på Skrea strand i Falkenberg bekantar vi oss medbingestickning och ull tillsammans med Erika Åberg. Vi gör utflykter till besöksmål som lockarstickare och ullentusiaster, njuter av närheten till havet och stickar av hjärtans lust.

Mer information och intresseanmälan >>


YTTRE HEBRIDERNA: Ull- och vandringsresa
Ull - färg och vandring
20-28 maj 2024

Följ med författaren och inspiratören Erika Åberg på inspirationsresa till Yttre Hebriderna. Det blir färg & form, stickning & vandring. Workshops, samtal och besök hos spännande ull- och garnproducenter på denna resa som tar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder.

Mer information och intresseanmälan >>


SHETLAND: Island-hopping med vandring och stickning

Sticka och vandra på Shetlands små, och mindre öar 
20-27 juli 2024


Mer information och intresseanmälan >>SHETLAND: Shetland Wool Weel och lite till
september 2024
Heléne Wallin och Erika Åberg leder denna resa bland ull, garn och stickning. Workshops och föredrag varvas med spännande utflykter på härliga Shetland.

OBS! Exakta datum kommer i slutet av september 2023.Mer information och intresseanmälan >>