Verksamhet

Aktuellt

Kurser & föreläsningar


  Stickretreat på Stora Karlsö med Erika Åberg

  Stora Karlsö
  3-5 maj, 2024

  Utforska Stora Karlsö och hitta inspiration till din stickning!

  Följ med till Stora Karlsö i maj! Det blir en helg i stickningens och inspirationens tecken. Vi spenderar dagarna med lättare vandring, stickning och inspirationspass där du som deltagare får tid att ta del av det storslagna landskapet, lära dig mer om Gotländsk Sticksöm, rita egna mönster och hitta egna färgskalor med inspiration av Stora Karlsö.

  Helgen passar dig som vill fördjupa din egen kreativa process och utveckla din stickning självständigt - kanske planerar du ett särskilt projekt? Vi kommer att vandra över ön - fotografera, måla, teckna och sticka såklart!
  Läs mer på hemsidan!


  Mer information och anmälan >>

  -------------------------------------------  FÄRG, FORM OCH FORMGIVNING FÖR HANDSTICKNING

  Sätergläntan
  Insjön, 24-28 juni 2024

  Under kursen kommer du som deltagare få fokusera på att rita egna mönster för handstickning och att färgsätta dem. Fokus ligger på mönster för flerfärgsstickning, men det går även bra att fokusera på mönster med endast aviga och räta maskor, eller att kombinera flerfärgsstickning med strukturmönster!
   
  Läs mer på hemsidan!


  Mer information och anmälan >> 

  -------------------------------------------

  Stickretreat på Stora Karlsö med Erika Åberg - Äventyret

  Stora Karlsö
  29 augusti - 1 september, 2024
  FULLBOKAD! Men du kan ställa dig i kö! 

  Följ med till Stora Karlsö i augusti! Det blir dagar i stickningens och inspirationens tecken.

  Vi spenderar dagarna med vandring, stickning, vila och inspirationspass där du som deltagare får tid att ta del av det storslagna landskapet, lära dig mer om Gotländsk Sticksöm, rita egna mönster och hitta egna färgskalor med inspiration av Stora Karlsö.

  Dagarna passar dig som vill fördjupa din egen kreativa process och utveckla din stickning självständigt - kanske planerar du ett särskilt projekt?

  Vi kommer att vandra över ön - fotografera, måla, teckna och sticka såklart! På Stora Karlsö kommer vi - utöver vandringarna som ingår i programmet - att gå mellan Hien där vi bor, Fyrbyn och Norderhamn där vi äter alla måltider. Det är bitvis oländig terräng så rejäla skor och promenadvana rekommenderas!

  Nytt för i år är att vi inte bor i Fyrbyn eftersom att fyren renoveras - utan precis vid havet i Hien.

  Retreatet i augusti hålls när fågelskyddet är hävt. Det innebär att vi kan röra oss friare runt hela ön utan att störa fågellivet. För att hinna upptäcka mer av ön har vi lagt till en dag, därför är retreatet i augusti längre än det i maj, vi kommer bland annat att besöka Porfyrstranden och samla färger, bada och kura skymning när augustiskymningen faller.


  Läs mer på hemsidan!


  Mer information och anmälan >>

  -------------------------------------------  Resor med Red Fox Travel


  Under 2024 arrangerar Red Fox Travel flera resor med ull och vandringstema eller annat tema som jag leder, ensam eller tillsammans med någon. Resorna är än så länge framförallt  öppna för intresseanmälan men undan för undan läggs programmet upp. Skulle någon vara fulltecknad, så hör ändå av dig till Elisabeth och ställ dig på reservplats om du är intresserad!


  GOTLAND: sticksöm, ull och natur 19-24 mars 2024

  Under några härliga dagar i mars får du möta ett kargt och vackert Gotland som ändå sjuder av liv! Vi gör utflykter och möter den storslagna naturen, besöker spinnerier, lamm, alpackor och mohairgetter. Vi får möta öns säregna historia genom arkeologi och bildstenar och inte minst den Gotländska Sticksömmen - genom visningar på Roma Kungsgård och Gotlands Museum och en specialvisning av Hermanna Stengårds samlingar. Dessutom workshop och samtal med Erika Åberg som är med oss under hela resan


  Mer information och intresseanmälan >>  GOTLAND: Ull och vandring  8-14 april 2024
  Följ med Erika Åberg på vandring och upptäcktsfärder bland ullproducenter på vackra Gotland. Vandringarna varvas med besök på spinnerier, ulltvätteri och andra ullrelaterade besöksmål. Vi bor på Strand Hotel i Visby och gör utflykter därifrån både söder- och norrut på ön med vandringar bland raukar, på stenstränder och kanske bland årets första blåsippor. 

  Mer information och intresseanmälan >>  FRÅN ÖST TILL VÄST: Binge, ull och utflykter
  Halland med omnejd

   23-28 april 2024
  Med bas på Ocean Hotel på Skrea strand i Falkenberg bekantar vi oss medbingestickning och ull tillsammans med Erika Åberg. Vi gör utflykter till besöksmål som lockar stickare och ullentusiaster, njuter av närheten till havet och stickar av hjärtans lust.

  Mer information och intresseanmälan >>


  YTTRE HEBRIDERNA: Ull- och vandringsresa
  Ull - färg och vandring
  20-28 maj 2024

  Följ med författaren och inspiratören Erika Åberg på inspirationsresa till Yttre Hebriderna. Det blir färg & form, stickning & vandring. Workshops, samtal och besök hos spännande ull- och garnproducenter på denna resa som tar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder.

  Mer information och intresseanmälan >>


  SHETLAND: Island-hopping med vandring och stickning

  Sticka och vandra på Shetlands små, och mindre öar 
  20-27 juli 2024


  Mer information och intresseanmälan >>  SHETLAND: Shetland Wool Weel och lite till
  september 2024
  Heléne Wallin och Erika Åberg leder denna resa bland ull, garn och stickning. Workshops och föredrag varvas med spännande utflykter på härliga Shetland.

  OBS! Exakta datum kommer i oktober 2023!  Mer information och intresseanmälan >>